Financieel advies

Een interesse, een idee of een mogelijke overname zijn vaak de aanleiding om een nieuwe onderneming te starten. Daar komt nogal wat bij kijken. Je bent volop bezig met het uitwerken van je plannen en de verkoop van je product of dienst. Daarnaast moet het bedrijf nog worden opgericht en moet de inrichting van je administratie verzorgd worden. Als je dat in één keer goed doet, bespaar je jezelf een hoop zorgen en geld. Wij helpen je hier graag bij.

Financial planning

Wanneer je een onderneming start is het belangrijk om ook bezig te zijn met de lange termijn. Zo heb je een duidelijk doel voor ogen en weet je precies waar je als ondernemer naartoe werkt. Een doordachte planning met een concrete strategie leveren je daarnaast op de lange termijn een goed pensioen op. We begrijpen dat dit niet voor iedereen even vanzelfsprekend is en denken daarom graag met je mee om ook op de lange termijn je doelstellingen te behalen.

Business plan

In de wisselwerking met de ondernemer(s), denken wij mee als sparringpartner vanuit de financiële discipline, zonder op de ondernemersstoel te gaan zitten. We kunnen analyseren, rapporteren en vervolgens adviseren. Aan jou als ondernemer de taak om te beslissen, maar dan wel op basis van gefundeerde informatie en een goed doorgerekend plan. We hebben ruime ondernemerservaring in de verschillende branches en kunnen op basis van je administratie eenvoudig doorrekenen waar de kansen en risico’s liggen voor jou en jouw onderneming.

Bedrijfsvorm advies

Een bedrijf overnemen of je bedrijf verder uitbreiden met de aankoop van nieuwe diensten of producten. Misschien moet er een bank meefinancieren of moet er een groter of kleiner business plan gemaakt worden met een aantal financiële rapportages. Hier kunnen wij een bijdrage leveren zodat het business plan met goede cijferanalyses kan worden aangeleverd. We spreken op basis daarvan graag de kansen en risico’s met je door. Op die manier zorgen we er samen voor dat overal aan gedacht wordt.

Bedrijfsovername

Wanneer je op het punt staat een bedrijfsovername te doen, is het essentieel om je administratie volledig op orde te hebben. Je onderneming financieel goed sturen is namelijk belangrijk voor de continuïteit en groei van je onderneming. Vanuit de goed opgezette administratie die steeds up-to-date is kunnen wij je voorzien van inzichtelijke analyses en duidelijke voortgangsrapportages. Aan de hand daarvan kun je verantwoorde beslissingen nemen en investeren op basis van goed onderbouwde informatie.

Inrichting management informatie

Hoe goed is jouw kennis op het gebied van omzetontwikkeling, kostentrends en liquiditeitsprognoses? Wanneer dit geen dagelijkse kost voor je is, kunnen onze experts je hierbij helpen. Met een administratie die altijd up-to-date is heb jij als ondernemer op ieder gewenst moment de juiste financiële informatie binnen handbereik. Laat je daarom adviseren over de meest efficiënte inrichting van je management informatie, zodat je onderneming klaar is door te groeien.