In 2010 startte ik als zelfstandig ADD-coach en richtte ik mijn onderneming ADD Coaching op. Het enige obstakel dat ik kon bedenken was de administratie. Omdat ik in het begin nog niet veel omzet maakte, redde ik me prima met mijn exelsheets en handmatig factureren. Ook het opstellen van de BTW aangifte lukte en verstuurde ik keurig per kwartaal deze aangifte.

Maar na 2016 kwam mijn bedrijf in een stroomversnelling terecht. Hierdoor werd ik gedwongen om de administratie op een andere manier aan te pakken en ik startte met Moneybird. Wat een verademing om het factureren te digitaliseren! Dat was stap 1. Nadat ik dit begreep en goed onder de knie had, koppelde ik ook de bank en moest ik met terugwerkende kracht van een jaar alle bonnetjes  invoeren…wat een monnikenwerk! Maar ik kon toch niet alles kloppend krijgen en was ook niet echt handig met het uitzoeken van dit soort administratieve zaken. Niet echt mijn ding, zeg maar. Hierop ben ik op zoek gegaan naar de kantoor die met mij kon samenwerken om de administratie up-to-date te houden en ben ik in contact gekomen met Edwin van 2V&R Administratie en Advies. Geduldig, vriendelijk en in alle rust legde hij mij uit wat nog gedaan moest worden, hoe ik zaken op kon lossen in Moneybird en hij keek praktisch een aantal keer mee om hier en daar dubbel of niet geboekte zaken weer netjes recht te trekken. De samenwerking met Edwin loopt prima! Laatst bespraken we de jaaraangifte. Hij legde uit waar box 1, 2 en 3 van de inkomstenbelasting betrekking op hebben. Ik zag hem af en toe observerend naar mij kijken. Begrijpt ze het? Leg ik het duidelijk genoeg uit?

Het voelt heel prettig om er niet alleen voor te staan met de administratie. En nog leuker is het als je via de mail een compliment krijgt dat je alles goed op orde hebt; ) Daar word ik ook blij van. Dus ben je op zoek naar een administratiekantoor met geduld en waar je niet betutteld wordt, maar helpt om zoveel mogelijk zelf te doen? Dan is 2V&R het juiste kantoor!

Terug naar blog overzicht